Loading

wait a moment

Verslag Wandelfestijn 2019

18 mei 2019 was alweer het 15e Schuiteman Wandelfestijn. Met de zonnige vooruitzichten belooft het een mooie dag te worden!

De vrijwilligers zijn al vanaf vroeg in de weer om alles in gereedheid te brengen. Rond 7 uur verschijnen de eerste wandelaars; vanaf half 8 gaan de eerste van start. Zoals elk jaar zijn er weer verschillende routes uitgezet voor zowel de recreant als voor de 4-daagse lopers. De routes gaan dit jaar langs Zeumeren, richting Stroe, Garderen en Krachtighuizen, waarbij de prachtige omgeving zeker tot z’n recht komt. Nieuw dit jaar was de taxi service voor de 5km lopers. Deze wandelaars worden vanaf de start naar het Aanschotergat gebracht, voor velen een onbekende plek, om vanuit daar terug te lopen naar de start.

Bij terugkomst zijn de wandelaars enthousiast: mooie routes, heerlijk weer, goed gepeild. Wat wil je nog meer? Voordat iedereen naar huis gaat, worden de wandelaars beloond met een heerlijke pannenkoek, aangeboden door Van Duinkerken. De welbekende eieren mogen natuurlijk ook niet ontbreken en worden bij het afmelden uitgedeeld.

Net als voorgaande jaren, gaat de opbrengst naar een aantal lokale goede doelen: een lounge bank voor De Rozelaar en een gezinshuis dat gerealiseerd wordt door Ruiter Actief in samenwerking met Careander.

Van jong tot oud heeft weer genoten van de tochten. Met 788 wandelaars, 200 meer dan voorgaande jaren, was de opkomst boven verwachting en kunnen we kunnen terugkijken op een geslaagde dag!