Loading

wait a moment

Verslag Wandelfestijn 2018

Wandelen met Schuiteman Wandelactiviteiten in Voorthuizen

Afgelopen zaterdag 2 juni vond het 14e Schuiteman Accountants Wandelfestijn plaats vanuit onze startlocatie Kerkelijk Centrum Bethabara te Voorthuizen. Van hieruit waren bepijlde wandeltochten uitgezet van 5, 10, 15, 25, 30 en 40 km. Ondanks dat de zon zich maar weinig liet zien was het perfect wandelweer, zo’n kleine 600 wandelaars kwamen aan ons Wandelfestijn deelnemen. De eerste wandelaars vertrokken om 7.30 uur en men kon zich afmelden tot 17.00 uur.

Dit jaar waren er weer geheel nieuwe routes uitgezet nu richting Putten en Nijkerk.
Men kwam door veel buurtschappen en gehuchten zoals Veenhuizerveld, Driedorp, Kruishaar, Het Woud en Appel.

Onderweg waren er weer verschillende rustlocaties ingericht, veelal op het boerenerf. Voor een heerlijke stoel of bank om even uit te blazen, een lekker bakje koffie/soep of een van onze andere versnaperingen aangeboden door onze enthousiaste vrijwilligers kon men hier terecht. Veel blijde gezichten waren er gezien ook kreeg men nog een appeltje voor de dorst mee voor onderweg.

Zoals gebruikelijk gaat de opbrengst weer naar een regionaal goed doel. Dit jaar is gekozen voor Zorgboerderij Klein Essen uit Kootwijkerbroek; Manege zonder Drempels te Bennekom; Kinderdagcentrum te Zeist; Kinderhospice te Barneveld en Perron 16 te Voorthuizen. Het was prachtig om dankzij alle wandelaars en vrijwilligers weer een mooi bedrag voor deze goede doelen bij elkaar gekregen te hebben. De uitreiking hiervan vindt binnenkort plaats.

Het viel te verwachten maar bij de finish zagen we alleen maar blijde gezichten, en kwamen de verhalen los …..zoals van ons gewend kreeg iedere wandelaar zijn welverdiende doosje eieren en kon men een mooie medaille uitzoeken als herinnering. Hier was ruimte om even uit te blazen en te genieten van een heerlijk ijsje of wat drinken. Tevens was er dit jaar weer de overheerlijke pannenkoek aangeboden door Van Duinkerken Sport.

Om vijf uur waren alle vrijwilligers bij Bethabara voor de afsluiting van een fijne dag met prachtige wandeltochten in goed wandelweer. Samen hadden we weer heel veel mensen een mooie dag bezorgd was de conclusie, we kijken dan ook met een goed gevoel terug op een geslaagde dag en zien u graag terug op 18 mei 2019.
Wij zorgen weer voor mooie routes en goede verzorging!

Vrolijke wandelgroet en tot volgend jaar…
Stichting Schuiteman Accountants Wandelactiviteiten